MC i allmänhet - Touring och resor i synnerhet

Om Hojsidan

null
Inspektion av Stora havet i Portugal. Foto: Jonas Hedlin.

Hojsidan.se är min privata webbplats. Innehållet är således ett resultat av mina högst personliga infall och idéer.

Har åkt mc sedan 1991 och det har blivit lite olika typer av hojar i garaget men aldrig glidare eller racehojar. Att resa har alltid varit en central del av intresset och resmål med olika former av natur- och kulturupplevelser är det jag finner mest roande.

För hård planering av resorna anser jag vara något av en generalsynd. Ofta får man de bästa tipsen på vägen och möjligheten att åka vart man vill, när man behagar är underbart. Turistfällor är jag lite allergisk mot och det blir förhoppningsvis runt 1000-1500 mil per år.

Resor som snurrar i min fantasi är Trans America Trail, Nya Zeeland, Alaska, Sibirien e.t.c. Det ultimata hade naturligtvis varit en jorden runt, men egentligen spelar det mindre roll vart man hädan bär. Det viktigaste är att man tar sig iväg någonstans: Resan är målet, som det så tjusigt heter.

Ställer vi oss lite offside har jag sysslat mycket med musik och digital media. Alltså ljud, bild, text, webb och data i olika kombinationer. Har även spenderat mycket tid med modellflyg/UAS och flygfotografering, eller drönare och kameraövervakning som det plötsligt skulle heta och vara? Ges tillfälle smiter jag joddlande ut i vår fantastiska arktiska natur på fisketur.

Go Tur!
// Ola Rova


© Ola Rova, 2016
kung_diamant@hotmail.com