MC i allmänhet - Touring och resor i synnerhet

CV - Ola Rova

Kreativ natur-, kultur- och teknikintresserad Nordkalotting. I musikens och bildens värld sedan tonårens analoga 80-tal. På webben och Internet sedan mitten på 90-talet.

Kontakt
Namn: Ola Rova
E-post: kung_diamant@hotmail.com
Telefon: 070-6750148
Webbplats: www.hojsidan.se

 

Målsättning

Arbetar gärna med information, kommunikation, data, elektronik eller mekanik i någon kombination. Uppskattar digital media som webbplatser, webbpubliceringsverktyg, multimedia och e-tjänster. Är synnerligen flexibel, men idéburen och offentlig sektor passar sannolikt mina grundläggande värderingar och erfarenheter väl. UAS-konstruktör/-operatör (drönare), webbutvecklare, webbstrateg, webbanalytiker, webmaster, webbredaktör, multimediaproducent, fotograf, ljudtekniker och AV-tekniker är några exempel på yrkesroller jag finner intressanta. Trivs även bra utomhus, i garaget eller med annat fysiskt och praktiskt arbete.

Bor och befinner mig i Kiruna. Kan tänka mig lösningar som innebär resor, veckopendling, distansarbete, intensiva arbetsperioder varvat med lite längre ledigheter e.t.c. Även en flytt kan eventuellt bli aktuell.

Nyckelkompetenser

 • UAS/Drönare

  Data, mekanik och elektronik i en högintressant samverkan. Var sannolikt Norrbottens första professionella och lagliga UAS-operatör för flygfotografering med modellflyg. Utvecklat och byggt plattformar själv sedan 2008 för att få fram lagliga, säkra och funktionella lösningar för arktisk miljö som ger önskad kvalité på den data, t.ex. bilder som fångas.
   
 • Webb

  Bred erfarenhet i otaliga roller från idé/koncept till avveckling. Sysslat med utveckling och förvaltning av webbplatser, domäner, publiceringssystem (CMS), sökmotorer (SEO), webbstatistik, sociala medier, digitala arkiv och andra typer av webb- och e-tjänster sedan mitten på 90-talet. Har utbildning för strömmande media (streaming) och har arbetat med extranät, intranät, interna verksamhetssystem och systemintegrationer. Tekniskt främst erfarenheter av Microsoftmiljöer, men även av diverse andra verktyg och plattformar. Standardisering, öppen källkod och öppna data är områden jag uppskattar.
   
 • Multimedia

  Analog och digital produktion av musik, foto, ljud och video sedan 80-talet. Erfarenheter som/av: Kompositör, textförfattare, musikproducent, ljudtekniker, musiker, bandmedlem, scenkonst och -teknik, radio, scenografi och filmproduktion m.m. Arbetat med många verktyg och tekniker.
   
 • Offentliga myndigheter

  Väl bekant med utmaningarna rörande information, kommunikation och digitaliseringen av offentlig sektor. Utvecklingen rörande riktlinjer och regelverk för myndigheters webbplatser, t.ex. rörande tillgängliga webbgränssnitt följs med intresse sedan tidigt 2000-tal. Dessa stämmer även väl överens med min vanligaste filosofi och strategi vid webbdesign, frontend-utveckling, UI/UX-design, interaktionsdesign, eller vad man nu väljer för terminologi och ord. Har även erfarenhet av användarstöd, projektarbete, inköp/beställningar, mjukvarulicenser m.m.
   

Anpassad meritförteckning

Ett litet urval som förhoppningsvis ger en grundläggande bild av mina erfarenheter. Ev. länkar i tabellerna leder till pdf-dokument som öppnas i nytt webbläsarfönster.

Utbildningar
UtbildningAnordnareÅr
UAS-konstruktör, -operatör och flygfotograf Självlärd 2008-pågår
Digital Media Distribution SWIT Hultsfred 1999-2000
Filmservice. Manus, foto/video, scenografi, modellbygge m.m. AmuGruppen Norr AB 1994-1995
Eltekniskt gymnasium Kiruna kommun 1987-1991

 

Kurser
KursAnordnareÅr
Programmering C# Malmö högskola 2010
Administration EPiServer CMS5 EpiServer Sverige 2009
Tillgängliga webbar. Primärt för offentliga myndigheter. IT-Norrbotten ca. 2004
Algebra och kombinatorik Umeå Universitet 1999
Grundkurs fotografering ABF Kiruna 90-talet

 

Utvalda anställningar och uppdrag
UppgiftÅr
Musik, ljud, bild, evenemang, webb, drönare m.m. Hobby/bisyssla i många roller och uppdrag. 1987-pågår
UAS/drönare, flygfoto och digital media. Enskild firma. 2012-2017
Webbutvecklare, webbredaktör, systemansvarig m.m. Kiruna kommun. 2002-2012
Webbrådgivning/-utveckling. Föreningen Kirunas Rötter. 2001
Webbarbete. Intranät, digitala dokument, webb-TV m.m. Kiruna kommun. 2000-2001
Studio-, ljud- och föreningsarbete. Tusen Toner. 1996-1997
Scenografitekniker. Victoria Film AB. 1995
Radioarbete. Radio Kiruna. 1992-1993

 

Övrigt
MeritKommentar
Styrelseuppdrag Musikförening 8 år.
Internationell erfarenhet Rest mycket inom EU. Viss erfarenhet av Ryssland.
Körkort AB

 

Språkkunskaper
SpråkKunskapsnivå
Svenska Modersmål
Engelska Flytande i tal och skrift
Norska God
Meänkieli/finska Grundläggande
Tyska Begränsad

 

Några praktiska exempel på vad jag gjort


© Ola Rova, 2016
kung_diamant@hotmail.com