MC i allmänhet - Touring och resor i synnerhet

Kniven

Kiruna 2014-04-03

Kniv och nyfångad öring.
Kniven som måttband och referens.

Vi motorcyklister brukar ju vara rätt duktiga på att utveckla en närmast fånig kärlek till våra mekaniska och världsliga hästar. Varför i hela fridens namn, är ju bara en pryl?

 

En vanlig följdfråga bland knuttor och knuttar som reser mycket på hoj brukar vara vad man packar med sig och vad man absolut inte lämnar hemma? Nix, jag är inte från landet i öster och är synnerligen medioker i rollen som mördare. Svaret är alltjämt enkelt: Kniven naturligtvis.

 

- Nej, Neeej! Skär för Guds skull inte mot stenen! Det sitter benhårt etsat i det absolut innersta i ryggmärgen - Var alltid rädd om kniven. Är en historisk grundlag som den moderna stadsmänniskan kan ha lite svårt att ha förståelse för. Kostar ju bara 20 spänn och kan köpas på varenda bensinmack. Må så vara, men är man ute på fjället eller ute i ödemarken och måste klara sig själv? Knivens historiska betydelse för människans överlevnad, existens och utveckling är gigantisk. En kniv kan definitivt vara skillnaden på liv och död ute i den riktiga verkligheten. En slö och dålig kniv har otaliga gånger varit den direkta orsaken till att man skurit sig själv, så trim och ordning skall det dessutom vara på stålet.

 

Innehar själv en trotjänare som varit med i ur och skur sedan tidigt 80-tal. Har gett mig oräkneliga sköna och värmande brasor, fiskar att halstra, bröd och korv att spisa, eliminerat stickor och krokar som hamnat där de inte ska vara, för att nämna några meriter. Har tappat den tappre två gånger. Den senaste räddningsaktionen innebar otaliga timmar av stress, sökande och myrtrampande, men hem kom den till sist! Är man riktigt klok och vettig? Knappast, men brinner man så brinner man - Ingenting att göra åt, ta mej fan!

 

 

Hade!
// Ola


© Ola Rova, 2016
kung_diamant@hotmail.com