MC i allmänhet - Touring och resor i synnerhet

Nyheter

 • Lilla Pryltorget på plats

  Har påbörjat en liten inventering av motorcyklar, mc-utrustning och diverse annat som fyller garage, hus och hem. Har därför lagt upp en liten sida med saker som jag kan tänka mig att sälja, byta eller köpa:

  Lilla Pryltorget

 • Framtiden är elektrisk?

  Den tekniska utvecklingen rörande batterier och elmotorcyklar går framåt. Nu finns även möjlighet att söka ett litet bidrag från Naturvårdsverket vid ett eventuellt inköp av e-hoj i Sverige. Finns i skrivande stund några modeller att få tag på, t.ex. KTM Freeride E-XC och cyklar från amerikanska Zero och italienska Energica. Hoppas personligen på att vi även kommer att få en importör av amerikanska Alta och deras intressanta modellserie Redshift.

 • TET är här

  Trans Euro Trail är sedan en tid tillbaka officiellt invigd. 3400 mil runt Europa, i huvudsak på små grus- och skogsvägar. På bilden ovan passerar den byn Lainio i Kiruna kommun med sin färja som man får dra över själv. Dags att åka på äventyr och uppleva Europas natur och kultur bortom plast, strunt, neon och betong? Du hittar TET på:

  www.transeurotrail.org

 • Segraren ger upp

  Amerikanska Polaris Industries har beslutat sig för att lägga ner tillverkningen av motorcykelmärket Victory. Mer information och pressmeddelandet kan hittas på webbplatsen:

  Victorymotorcycles.se

 • Show och kalas i huvudstaden

  26-29 januari går Stockholms Motor Weekend av stapeln. Blir tre olika mässor med motortema och en av dessa är dedikerad för motorcyklar. Läs mer på:

  www.mcmassan.se

 • Renoveringstider på Hojsidan

  Dags för en lite större översyn och renovering av denna undsatta webbplats nu när det är julefrid på inkommande!

  Stökigt och lite märkligheter här en tid framöver med andra ord!

  mvh
  //Ola

 • Africa Eco Race 2015

  Det mindre "riktiga Dakarrallyt" i Afrika närmar sig. Start 30 december och går sedan i 12 etapper genom Marocko, Mauretanien och avslutas i Senegal. Målgång vid den berömda rosa sjön, Lac Rose i Dakar 11 januari.

  Africa Eco Race - Officiell hemsida

 • Fem svenskar till Dakkarrallyt 2015

  I MC-klassen kommer Carl Hagenblad att få sällskap av hela tre ryttare som lystrar till efternamnet Berglund: Thomas, Anders och Mikael. Annie Seel kommer i år att göra premiär bakom ratten i bil. Första etappen startar 4 januari i Buenos Aires.

  Dakarrallyts officiella hemsida


© Ola Rova, 2016
kung_diamant@hotmail.com