MC i allmänhet - Touring och resor i synnerhet

Boende och mat

Hotell, vandrarhem, stugor, släkt och vänner eller packa tältet och hela campingutrustningen? Vad som är lämpligast och fungerar bäst beror naturligvis på ditt tyckande, ambitioner och framför allt resmålet. Tält till Paris neon känns lite stolligt. Att åka till Islands centrala delar med endast kreditkortet i skjortfickan är livsfarligt vansinne.

Tält och kök

Motorcykel och fjord med bergstopp i moln.
Morgonvyn från tältet kan vara underbar!

Älskar personligen tältet och reser sällan till större städer. Ska jag till liknande platser försöker jag dessutom undvika att ta MC överhuvudtaget.

Med tältet, vatten, campingkök och lite mat i packningen ska det mycket till innan det går någon större nöd på dig! Ger dessutom möjligheten att stanna till på intressanta eller vackra platser man annars bara hade blåst förbi. Campingutrustningen innebär alltså "frihet" och säkerhet. Har ibland med tältet bara som maskot: Lagen om alltings jävligheter har allt för ofta visat sitt fula tryne när man lämnat det hemma. Rätt vad det är kommer man till ett område med t.ex. något evenemang där varenda sängplats är upptagen. Regnar det och du kommer sent är sannolikheten även rätt stor att det är fullbelagt.

Stugor

Campingstugor är ett mycket bra alterativ till tältet, i synnerhet om det regnar eller är kallt. Man kan parkera hojen vid trappen så man slipper lasta av allt och kan ha prylarna under lite uppsikt om man bara ska stanna en natt. Bra att kunna låsa in dem om man stannar flera nätter i området. Inte samma sköna luft, känsla och potentiella naturupplevelse som i tältet. Måste även städas innan avresa och kan ibland vara riktigt sunkiga.

Vandrarhem och hotell

Använder jag personligen bara i undantagsfall. Känns ofta som man är hemma, på kurs eller arbetskonferens. Måste ofta börja lasta av hojen och bära in den skitiga packningen i trappor m.m. Är inte sällan svårt att hitta hotell som erbjuder en säker nattparkering för hojen. Har själv fått däcken sönderskurna och har en polare som fick hela hojen stulen vid övernattning på just hotell.

Förhandsbokning

Kan vara ett alternativ om man ska stanna flera nätter på samma plats. Hopplöst och låter allmänt som en mardröm på en längre resa. Tider att passa blir lätt en stressfaktor, som i värsta fall även kan orsaka olyckor. Att i mörker, regn och rusk få köra som en buse för att hinna till färjan är t.ex. en klassiker. Beroende på väder, trafik, fotomotiv, folk man träffar, magen, spik i foten e.t.c. är det således svårt att bedöma hur långt det är lämpligt att köra den specifika dagen.


© Ola Rova, 2016
kung_diamant@hotmail.com