MC i allmänhet - Touring och resor i synnerhet

Kroppen - Under stället

Får
Gängbildning i ullfabriken!

En tunn fleese-/windstopperjacka är praktiskt då den även kan användas under stället som ett varmt mellanlager. Blir det riktigt kallt är en rejäl tjock ylletröja ändå min favorit, men fleesejackan är mer praktisk. En tunnare tröja av/med ull är alltid bra. På underkroppen fungerar nästan vad som helst som mellanlager, t.ex någon tränings- eller vindbyxa. Ett par långkalsonger är aldrig fel.

Ett förhållandevis grovt underställ med ull finns i princip alltid med på listan. Har man detta närmast kroppen klarar man sig långt och det fungerar som en varm och go pyjamas om det blir kallt i sovsäcken.

Lager är alltså vad det handlar om. Att få ihop kläder som kan varieras efter behov. Blir det kallt så ser man till att få bort bomull från hudkontakt som en första åtgärd.

Får kliar huvudet mot betongräcke.
Ullmakare som fått nog?

När det gäller värmeisolering är alltså ull otroligt bra. Framför allt tappar det inte all värmande förmåga om det blir lite fuktigt. Vid aktiv körning i kyla kan ett syntetunderställ för idrottare vara att föredra då de kan transportera ut svetten effektivt.

 


© Ola Rova, 2016
kung_diamant@hotmail.com